Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe kindergemeenteraad verkozen in Kortenaken

In gemeente Kortenaken hebben de leden van de nieuwe kindergemeenteraad hun eed afgelegd en werd Sander Blockx als nieuwe kinderburgemeester verkozen.

De kindergemeenteraad is een raad waar kinderen van het vijfde en zesde leerjaar uit de basisscholen van Kortenaken hun mening kunnen geven over de belangen (van de jeugd) in gemeente Kortenaken.

De kindergemeenteraad komt 4 keer per jaar samen. Ze verdedigen het standpunt van hun leeftijdsgenoten bij het gemeentebestuur en zorgen er samen voor dat wat zij belangrijk vinden niet uit het oog verloren wordt.

In het verleden zette de raad al acties op poten tegen zwerfvuil en organiseerden ze een kinderrommelmarkt en een verwendag in woonzorgcentrum Dellebron.

De thema's voor dit schooljaar zijn o.a. het belang van fietshelmen en bouwen ze verder op het succes van de zwerfvuilactie en de verwendag.

Alle 350 kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar van de drie basisscholen brachten hun stem uit op een vertegenwoordiger van het vijfde leerjaar van hun school. De leerlingen die vorig jaar verkozen werden en nu in het zesde leerjaar zitten, nemen hun rol opnieuw op. Zo zijn er 6 nieuwe leden.

Op dinsdag 24 oktober 2023 legden alle verkozen kindergemeenteraadsleden de eed af op het gemeentehuis en werd Sander Blockx aangesteld als kinderburgemeester van Kortenaken.