Doorgaan naar hoofdcontent

Herdenking Wapenstilstand in nieuw jasje

Op zaterdag 11 november herdenken we de oudstrijders van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In de gemeente Kortenaken gebeurt dat met een lezing van auteur Willy Boghe op vrijdag 10 november en een viering, oorlogskost en wandeling op zaterdag 11 november.

Lezing op vrijdag 10 november

Auteur Willy Boghe komt op vrijdag 10 november naar Kortenaken. Na het overlijden van zijn vader Louis vond hij een uniek oorlogsdagboek terug. Dat gebruikte hij als inspiratiebron voor zijn boek ‘Oorlogsdagboek van een minderjarige boerenzoon’. Dit verhaal bracht hem naar Ransberg waar de beste vriend van zijn vader woonde. Boghe komt het relaas van zijn vader vertellen en brengt veel illustraties mee.

In de namiddag doet hij dat in WZC De Dellebron voor alle 6de jaars van de basisscholen. Nadien praten zij na met de bewoners om de verhalen levendig te houden.

's Avonds is er een lezing voor het grote publiek.

Reseveren via https://reservaties.kortenaken.be
Locatie: zaal Den Berg in Ransberg om 20.00 uur
Prijs: gratis


Viering op zaterdag 11 november
Op zaterdag 11 november wordt de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdacht. Dat doet de gemeente Kortenaken met een viering en huldiging, gevolgd door een gratis lunch in thema. De kinderburgemeester en burgemeester nemen ook het woord. Iedereen is welkom en hoeft niet te reserveren.

Programma
  • 10.00 uur: viering in de Sint Amor kerk met muzikale opluistering door The Wallace Pipe Band
  • 11.00 uur: Huldiging aan de gedenksteen met muziek van The Wallace Pipe Band en fanfare Sint Amor
  • 11.20 uur: Lunch met oorlogskost in het gemeentehuis met ondersteuning van de kindergemeenteraad
  • 13.30 uur: De calorie├źn verbranden met Kortenaken Wandelt in Ransberg. Vertrekken doe je aan zaal Den Berg. De wandeling is 8,5 km en onderweg krijg je een drankje aangeboden.