Doorgaan naar hoofdcontent

De technische dienst van Kortenaken ontvangt nieuw materiaal

Goed en betrouwbaar materiaal gebruiken is belangrijk voor gemeente Kortenaken. Tweede oude voertuigen werden vervangen en nieuwe onkruidbranders werden aangekocht.

Een goed en betrouwbaar wagenpark is belangrijk voor gemeente Kortenaken. De groendienst en wegenploeg is dagelijks in de weer om er voor te zorgen dat het openbaar domein wordt onderhouden en er proper bij ligt.

Burgemeester Kristof Mollu: "We hebben besloten om twee oude voertuigen te vervangen door twee geleasede exemplaren. De vorige voertuigen vertoonden verschillende mankementen zoals een doorgeroeste laadbak, motorproblemen, … en waren bovendien 13 en 19 jaar oud. Voor de leasing maken we gebruik van de CREAT-aankoopcentrale zodat we relatief snel een beroep konden doen op de nieuwe voertuigen en het onderhoud en dergelijke bij de leasingmaatschappij zit.”

Het materiaal van de technische dienst werd daarnaast uitgebreid met twee nieuwe onkruidbranders. Dit maakt het voor de groendienst efficiƫnter om het onkruid in de gemeente te verwijderen.