Doorgaan naar hoofdcontent

Lokaal bestuur Kortenaken stelt 4 jongeren tewerk tijdens YOUCA Action Day

Tijdens de YOUCA Action Day zijn maar liefst 4 scholieren aan de slag bij lokaal bestuur Kortenaken. Twee studenten krijgen inzicht in het werk van een maatschappelijk werker, de anderen lopen een dagje mee met de burgemeester. Hun loon van 60 euro gaat naar jongerenprojecten in Senegal.

De leerlingen die bij het lokaal bestuur aan de slag gaan, lopen school in het GO! atheneum Tienen en GO! De Prins - Campus Weerstandsplein. Ze krijgen inzicht in het werk van een maatschappelijk werker en een burgemeester.

Op het programma stond een rondleiding bij politiezone Hageland, een interview met ROBtv, de bekendmaking van de nieuwe kindergemeenteraadsleden in de scholen, geboortepakketjes klaarmaken, het onthaal bemannen, een gesprek met een cliënt en een vergadering bij de sociale dienst.

Burgemeester Mollu: "Door aan YOUCA Action Day deel te nemen, geeft lokaal bestuur Kortenaken wereldbewuste jongeren de kans om hun engagement waar te maken en steunt ze projecten van ondernemende jongeren in Senegal en in België. Tegelijkertijd krijgt het lokaal bestuur jonge mensen over de vloer aan wie ze haar werking kan voorstellen."

Alle jongeren schenken hun dagloon van 60 euro aan jongeren uit Senegal die strijden voor gendergelijkheid en tegen seksueel geweld. Discriminatie op basis van gender treft jongeren in België en wereldwijd. Seksueel geweld is daar een heel concreet voorbeeld van. Plan International gaat aan de slag met jongeren in Senegal om gendergelijkheid en positieve mannelijkheid te promoten en op die manier een oplossing te bieden voor seksueel geweld.

Kobe: "Het was een zeer toffe dag, na een warm onthaal en een lekker ontbijt, startten we aan onze leerrijke ervaring."
"Ik heb mij enorm geamuseerd. Het gaf mij de kans om achter de schermen van het burgemeesterswerk te kijken. Ik heb veel bijgeleerd over wat een burgemeester doet én het is veel interessanter dan ik had verwacht!", vult Romy aan.

Lara: "Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid. Het werk bij de sociale dienst was zeer boeiend."
"Het is een ervaring die we niet zullen vergeten", besluit Rani.