Doorgaan naar hoofdcontent

Versgeplukte Verzen: Gedichten door en voor Kortenaken

Kortenaken organiseert het poëtisch evenement "Versgeplukte Verzen: Gedichten door en voor Kortenaken". Dit evenement, dat plaatsvindt op maandag 29 april om 19u30 in zaal GC Den Hoek, is het hoogtepunt van een inspirerend project dat de lokale gemeenschap verenigt door middel van poëzie.

"In 2023 nodigden we de inwoners van Kortenaken uit om hun meest geliefde en unieke plekjes in de gemeente te beschrijven in de vorm van verzen" geeft schepen van cultuur Griet Vandewijngaerden aan. "Uit de vele prachtige inzendingen zijn 11 gedichten geselecteerd die een bijzondere plaats krijgen in de openbare ruimte. Deze gedichten zullen op verschillende creatieve manieren worden gepresenteerd: graffitiwerken, gegraveerd op houtstructuren en zelfs in de vorm van een QR-code waar je het gedicht kan beluisteren."

“’Versgeplukte Verzen: Gedichten door en voor Kortenaken’ belooft een avond vol inspiratie, gemeenschapszin en poëtische pracht te worden. We nodigen alle inwoners van Kortenaken en poëzieliefhebbers uit de omliggende gebieden uit om deel te nemen aan dit bijzonder evenement.

UITNODIGING
Het evenement wordt op maandag 29 april om 19u30 (GC Den Hoek) geopend door Marlies van CoverUp, die de receptie zal voorzien van livemuziek. Hierna worden de winnende gedichten voorgesteld en de plannen voor hun plaatsing in de openbare ruimte worden onthuld. Een hoogtepunt van de avond zal de poëtische veiling zijn, waarvan de opbrengst rechtstreeks naar de lokale scholen zal gaan. De scholen zullen de opbrengst gebruiken om boeken aan te schaffen voor hun schoolbibliotheken, waardoor het leesplezier van de leerlingen wordt gestimuleerd.

De veiling biedt een scala aan unieke items, waaronder pentekeningen van lokale kunstenaars, zelfgemaakte draagtassen gepersonaliseerd met gedichten, een unieke vaas met de geluksplukker, speciale bieren en zelfs een intiem huiskamerconcert. Bovendien krijgen de aanwezigen een unieke dichtbundel en krijgt men de kans om deel te nemen aan een ludiek geanimeerd zwermgedicht, terwijl men geniet van gratis hapjes en drankjes.