Doorgaan naar hoofdcontent

Kindergemeenteraad voert campagne voor veilig verkeer

De kindergemeenteraad en de jeugddienst slaan de handen in elkaar om de kinderen van Kortenaken te overtuigen een helm en fluohesje te dragen op de fiets.

Veiligheid staat voorop en daarom wil de gemeente alle schoolgaande kinderen in Kortenaken aanmoedigen om veilig fietsgedrag te bevorderen. Dit initiatief wordt ondersteund door het verspreiden van flyers in alle klassen.

Kinderburgemeester Sander Blockx: "Het dragen van een helm kan het verschil maken tussen leven en dood. Als je tijdens het fietsen valt of je wordt aangereden en je draagt een helm, is de kans op een ernstig letsel of zelfs overlijden veel kleiner. Een helm kan dus letterlijk levens redden. Verder is het belangrijk dat we met zijn allen een fluohesje dragen omdat we zo beter opvallen in het verkeer."

De kindergemeenteraad heeft een flyer gemaakt die wordt verdeeld in de scholen om de leerlingen en de ouders te overtuigen om steeds een helm en een fluohesje te dragen. "Er zijn trouwens heel wat coole exemplaren op de markt. Dus er is geen enkele reden om het niet te dragen!" besluit kinderburgemeester Sander.

Dus, ‘Helm op ons hoofd, fluohesjes aan!’, zo fietst de kindergemeenteraad veilig op de baan!