Doorgaan naar hoofdcontent

Aangepaste verkeerssituatie Zonnebloem Waanrode

Een aannemer is in opdracht van scholengroep De Kinderkosmos gestart met de werkzaamheden aan kleuter- en lagere school De Zonnebloem in Waanrode. In eerste instantie wordt het oude kloostergebouw gesloopt en vervolgens wordt er met de nieuwbouw gestart. De vermoedelijke duur van de werken is 1 jaar. Hiervoor worden er vanaf dinsdag 2 april verkeersmaatregelen genomen op de Oude Diestsestraat.

Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen, is in overleg met de aannemer, de school en het gemeentebestuur – en na positief advies van Politiezone Hageland en de gemeentelijke Verkeersraad – besloten om enkelrichtingsverkeer in te voeren in de Oude Diestsestraat tussen de Molenstraat en het Dorp (in de richting van de kerk). Deze enkelrichting geldt enkel voor het gemotoriseerd verkeer en dit zowel op weekdagen, weekenddagen als in vakanties. De maatregel zal worden geëvalueerd en eventueel worden bijgestuurd” geeft burgemeester Kristof Mollu aan.

Het gemotoriseerd verkeer dat vanuit het centrum naar de Halensebaan wil rijden, wordt omgeleid via de Overstraat en de Molenstraat. Om de enkelrichting aan te duiden wordt één rijhelft van de Oude Diestsestraat ter hoogte van de Overstraat/Dorp (aan de kerk) fysiek afgesloten d.m.v. paaltjes en worden de nodige signalisatieborden voorzien. Fietsers en voetgangers hebben wel toegang in beide richtingen. Voertuigen kunnen rechts met de rijrichting mee nog steeds parkeren op de Oude Diestsestraat. Dit betekent dat men enkel aan zijde van de school kan parkeren en niet aan de overzijde. Vlak voor de school wordt er een parkeerverbod aangeduid zodat deze zone wordt vrijgehouden voor werfverkeer.

“Om de drukte aan te schoolpoort te vermijden, raden we aan om zoveel als mogelijk te voet of met de fiets te komen of om te parkeren op het parkeerterrein tegenover de kerk. Verder zijn er ook afspraken gemaakt met de aannemer zodat er geen leveringen plaatsvinden tijdens het begin en einde van de school” besluit burgemeester Mollu.