Doorgaan naar hoofdcontent

Familiebloesemdag belooft een dag vol plezier voor jong en oud

Op zondag 5 mei 2024 organiseert de gemeente Kortenaken haar Familiebloesemdag en een Aperitiefconcert. Dit jaar belooft het evenement een dag vol avontuur en plezier te worden voor alle leeftijden. Van 10u tot 18u zullen bezoekers kunnen genieten van een scala aan activiteiten, midden in de prachtige bloesems van Kortenaken.

Het programma bij Fruitbedrijf Morren (Groenstraat Kortenaken) omvat onder meer e-scootertochten door de schilderachtige omgeving, huifkartochten langs bloeiende boomgaarden, begeleide wandelingen met lokale gidsen, kindergrime, het maken van bloesemdiadeems en een gigantisch springkasteel om de kleintjes te vermaken. Voor wie even wil ontspannen, zal er ook een gezellige bloesembar zijn, waar bezoekers kunnen genieten van verfrissende drankjes te midden van de bloesems.

Het merendeel van de activiteiten is gratis voor de deelnemers, met uitzondering van de e-scootertocht waarvoor een bijdrage van €10 per persoon en €5 voor duozit geldt.

Schepen van Toerisme Guy Vandebergh benadrukt het belang van dergelijke evenementen voor de lokale gemeenschap: "De Familiebloesemdag biedt een fantastische gelegenheid voor zowel inwoners als bezoekers om te genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. Dit evenement versterkt niet alleen de banden binnen onze gemeenschap, maar trekt ook bezoekers van buitenaf aan, wat een positieve impuls geeft aan het toerisme in Kortenaken."

"Als kers op de taart zal er die dag ook een aperitiefconcert genaamd 'Brieven aan mijn lieven' plaatsvinden bij fruitboerderij Borgugnons (Hanenstraat Kortenaken)." vult schepen van Cultuur, Griet Vandewijngaerden aan. "Met een lokaal hapje en drankje kun je genieten van een verzamelbundel met oprechte, gedurfde en hartverscheurende (liefdes-)brieven. Een verzameling om bij te lachen en te huilen, om naar te luisteren of om zelf verder te vertellen. Gitarist Wido Uvin zorgt voor de gepaste muzikale sfeer." Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een begeleide wandeling die om 10:00 uur vertrekt vanuit Fruitbedrijf Morren en hen naar het aperitiefconcert brengt.

De inschrijvingen voor al deze activiteiten zijn geopend via reservaties.kortenaken.be. De plaatsen zijn beperkt.

Daarnaast passeren de lokale fietstochten van 36 km en 51 km langs de bloesembar bij Fruitbedrijf Morren, waardoor fietsliefhebbers ook kunnen genieten van de gezelligheid en verfrissingen.