Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken is Octopusgemeente

Kortenaken wordt opnieuw Octopusgemeente. Het Octopusplan is een organisatie die ijvert voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen.

“We hebben ons als gemeente ook voor komend schooljaar geëngageerd om te fungeren als ‘Octopusgemeente’. Dit betekent dat de gemeente per school het lidgeld betaalt en de scholen in ruil heel wat ondersteuning krijgen” geeft burgemeester Kristof Mollu, bevoegd voor Mobiliteit, aan. “Afgelopen schooljaar lanceerde het Octopusplan een nieuw concept waarbij scholen door de deelname aan verschillende campagnes een jaar lang 'Octopus-tentakels' kunnen sparen en een feest kunnen winnen. Zo moedigen we onze vijf scholen (De Zonnebloem Waanrode, Trip Trap Kortenaken, Toverpotlood Hoeleden, De Kiem Ransberg en De Vlindertuin Kersbeek) een heel schooljaar aan om te werken aan duurzame mobiliteit, veilige schoolomgevingen en het klimaat”

Naast deelname aan de Octopuscampagnes, krijgen de scholen ook toegang tot een platform voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Alle scholen ontvangen een materialenkit om met de campagnes aan de slag te gaan. “Als gemeente geven we door ons op te geven als Octopusgemeente een sterk signaal naar de scholen, ouders en inwoners dat we verkeerseducatie en verkeersveiligheid aan schoolomgevingen willen ondersteunen en aanmoedigen” besluit burgemeester Mollu.