Doorgaan naar hoofdcontent

De Zorghoeve vzw start dierenvoedselbank in samenwerking met het OCMW Kortenaken

De oprichting van een dierenvoedselbank is een initiatief van De Zorghoeve vzw uit Kortenaken. Zorghoeve vzw is een erkend dierenasiel voor honden, katten, kleine huisdieren en boerderijdieren. Ook voor wie het financieel moeilijk heeft, wil de Zorghoeve vzw het verschil maken en daarom dat er met dierenvoedingspakketten wordt gewerkt. Hiervoor wordt er samengewerkt met het OCMW van Kortenaken.

"Wie zich in een maatschappelijk kwetsbare positie bevindt, vindt dikwijls veel steun bij zijn huisdier. Echter stelt het OCMW vast dat het hebben van een huisdier en/of andere dieren vaak een flinke hap uit het budget neemt en dit zeker gelet op de almaar stijgende energieprijzen en voedingsmiddelen" zegt schepen van welzijn Michel Vander Velpen.

De Zorghoeve vzw probeert met hulp van vrijwilligers zo veel mogelijk dierenvoeding en dierenbenodigdheden te verzamelen. Zij streven ernaar om iedere maand voor elk dier dat ingeschreven staat, een gratis dierenvoedingspakket klaar te hebben staan met soms wat extra’s erin zoals een snoepje of een kluifje. Hiervoor werkt De Zorghoeve samen met een aantal leveranciers van dierenvoeding, alsmede dierenwinkels en particulieren. Zij doneren producten, die zij niet meer gebruiken vanwege verpakkingsschade of korte houdbaarheidsdatum. Om verspilling te voorkomen haalt De Zorghoeve vzw deze producten op, die bijna altijd nog prima te gebruiken zijn. Uiteraard wordt er zeer goed gelet op de kwaliteit van de te verstrekken producten.

Elke derde woensdag van de maand van 13 uur tot 15 uur, of op afspraak, kunnen mensen naar De Zorghoeve vzw komen voor dierenvoeding. "Het enige wat ze moeten meebrengen is een bewijs van het OCMW. Wij helpen hen dan met plezier verder” aldus Iris Cornelis, uitbater van het Zorghoeveteam.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een dierenvoedselpakket? Neem dan contact op met Katja Lammens, Diensthoofd Welzijn via socialedienst@kortenaken.be of 011/49 03 56.