Doorgaan naar hoofdcontent

Politie te paard opnieuw actief in Politiezone Hageland

De Politiezone Hageland, die de gemeenten Tielt-Winge, Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Geetbets omvat, wordt opnieuw ondersteund door de cavalerie van de Federale Politie. De ruiterpatrouilles zijn actief ter preventie van vandalisme en vooravondinbraken.

Korpschef Kurt Marcoen legt uit: “Diefstalpreventie is en blijft een topprioriteit binnen onze politiezone. Gedurende het hele jaar zetten we in op sensibilisering, gerichte controles en preventieve patrouilles. Hiermee hopen we ongerustheid bij de bevolking te verlagen en een zeer zichtbare politionele beschermende maatregel in de plaats te stellen.”

In Kortenaken starten de eerste patrouilles vandaag aan De Vruen. Burgemeester Kristof Mollu: “Naast het voorkomen van woninginbraken zullen de paardenpatrouilles ook optreden tegen sluikstorten, overlast en vandalisme. Ondanks dat we een rustige plattelandsgemeente zijn, hebben we toch te maken met incidenten van vandalisme en andere vormen van overlast op bepaalde locaties. De aanwezigheid van de cavalerie heeft een afschrikkend effect en biedt onze inwoners een laagdrempelig aanspreekpunt om zorgen en meldingen rechtstreeks door te geven."

Het is al de derde keer dat politie te paard in de Politiezone Hageland wordt ingezet. Dit werd steeds positief onthaald door de inwoners, die de verhoogde zichtbaarheid en toegankelijkheid van de politie op prijs stelden.