Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken verwelkomt 327 nieuwe inwoners

Op zondag 8 september organiseerde de gemeente Kortenaken opnieuw een welkomstdag voor de nieuwe inwoners. Zij werden uitgenodigd om kennis te maken met de gemeente tijdens een heerlijke lunch boordevol streekproducten. Nadien konden de nieuwe inwoners deelnemen aan Open Monumentendag in Ransberg.

“Het afgelopen jaar mochten we tijdens de periode augustus 2023 tot en met juni 2024 maar liefst 327 nieuwe inwoners registreren in Kortenaken. Om de gemeente beter te leren kennen en om hen helemaal thuis te laten voelen, organiseren we jaarlijks een welkomstdag.” zegt burgemeester Kristof Mollu. “We hervormden onze formule en trakteerden de nieuwe inwoners op een aperitief, gevolgd door een lunch die boordevol streekproducten zat om af te sluiten met een lekker dessert. Tussendoor maakten we tijd voor enkele persoonlijke gesprekken.”

Elk aanwezig gezin kreeg een goodiebag mee naar huis die werd gevuld met nuttige info en gadgets van de lokale handelaars en de nieuwe vrijetijdsgids. Op die manier leren ze de Kortenaakse handelaars en verenigingen kennen. Voor de kinderen was er een tekenhoek en een grabbelton met leuke spullen.

Dit jaar viel de welkomstdag samen met Open Monumentendag. Aanwezigen konden na de lunch gratis deelnemen aan de begeleide rondleiding door kasteeldomein A Speculo en de Kapel van de Verlosser in Ransberg. Zo leerden de nieuwe inwoners meteen al enkele mooie plekjes kennen in hun nieuwe gemeente.