Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe vrijetijdsgids toont het aanbod van cultuur tot avontuur in Kortenaken

Gemeente Kortenaken leeft en voor wie het wil beleven, is er een zeer breed vrijetijdsaanbod aanwezig in de gemeente. Dit werd gebundeld in een uitgebreide gids vol met activiteiten voor jong en oud. Van cultuur tot avontuurlijke uitjes, de gids biedt een overzicht van alles wat gemeente Kortenaken te bieden heeft.

De vrijetijdsgids is het ideale hulpmiddel voor inwoners die op zoek zijn naar leuke manieren om hun vrije tijd door te brengen. De gids is overzichtelijk ingedeeld en bevat activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Ben je op zoek naar een nieuwe hobby, een rustige activiteit of een ontspannende wandeling in de natuur, de vrijetijdsgids heeft voor ieder wat wils.

Schepen van cultuur Griet Vandewijngaerden: “Onze gemeente heeft een uitgebreid vrijetijdsaanbod. Met deze gids willen we ervoor zorgen dat inwoners de kans krijgen om iets nieuws te ontdekken. Of je hier nu al jaren woont of net bent verhuisd, de gids is interessant voor iedereen die wil gaan sporten, cultuur wil opsnuiven of graag samenkomt met mensen uit de buurt. We hopen dat inwoners geïnspireerd raken door onze gids en dat ze genieten van wat onze gemeente te bieden heeft.”

Naast de vrijetijdsgids bracht de gemeente recent ook een gedrukte bedrijvengids uit. Op dit moment staat er nog een vakantiekrant op de planning. Om deze vakantiekrant vorm te geven, roept de gemeente alle organisatoren van kampen en workshops in Kortenaken op om zich voor 31 oktober aan te melden bij de dienst Vrije Tijd via vrijetijd@kortenaken.be. Zo worden hun activiteiten opgenomen in de vakantiekrant zodat kinderen en ouders op de hoogte zijn van het volledige aanbod tijdens vakanties.

De vrijetijdsgids is gratis verkrijgbaar en kan worden opgehaald in het gemeentehuis, in de bibliotheek en in sporthal De Vruen. Daarnaast is er ook een digitale vrijetijdsgids beschikbaar op de website van de gemeente, zo kan je op elk moment het diverse aanbod in de gemeente ontdekken.