Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Kortenaken zoekt geschikte locatie voor nieuwe recreatiesite

Het lokaal bestuur Kortenaken is op zoek naar een geschikte locatie om te bestemmen als recreatiesite. Dit met het oog op de realisatie van een nieuwe voetbalsite. Omdat de huidige site van VS Kortenaken zonevreemd is en de hogere overheden het jammer genoeg niet toelaten dat op die plaats op lange termijn nog gevoetbald wordt, wordt er gezocht naar een geschikte nieuwe locatie met de nodige uitbreidingsmogelijkheden om er in de toekomst recreatie mogelijk te maken voor jong en oud.

Concreet zou er ruimte voorzien worden voor minstens drie volwaardige voetbalterreinen waarvan één kunstgrasveld en twee natuurgrasvelden. Daarnaast is ondersteunende infrastructuur zoals kleedkamers, kantine, ruimte voor toeschouwers, circulatie en parking noodzakelijk. Ook is het de bedoeling om eventuele aanvullende, multifunctionele sportinfrastructuur die voor andere sportbeoefening kan worden gebruikt, mogelijk te maken.

Bij de opstart van dit onderzoek werden 17 potentiële locaties geselecteerd, waarvan er na eliminatie nog drie weerhouden zijn. Het gaat momenteel nog om een site langs de Halensebaan te Waanrode, een uitbreiding van de bestaande voetbalsite op de Steenbergstraat in Waanrode en een site langs de Hoeledensebaan te Hoeleden.

De startnota van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Recreatiezone werd recent goedgekeurd. De omschrijving van het locatieonderzoek en van de verder te doorlopen procedure is opgenomen in de start- en procesnota die vanaf vandaag ter inzage liggen in het gemeentehuis en dit t.e.m. 14 november. Tijdens deze periode kunnen nota’s ingekeken worden op de dienst Omgeving of via de gemeentelijke website. Opmerkingen kunnen gedurende deze periode doorgegeven worden aan de gemeente. Deze worden mee opgenomen in de verdere procedure.

De gemeente organiseert hierover ook een doorlopende infomarkt op 30 september tussen 18u en 20u waar de start- en procesnota ingekeken kunnen worden.

Slechts één van de drie potentiële locaties zal verder worden meegenomen binnen de procedure en zal, mits het gunstig doorlopen ervan, bestemd worden als recreatiesite.