Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken zet geestelijke gezondheid in de kijker met unieke retro telefoon

Van 1 tot en met 10 oktober 2024 vindt de jaarlijkse 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Tijdens deze 10 dagen wordt het belang van mentaal welzijn extra in de verf gezet. Dit jaar doet gemeente Kortenaken dat op een bijzondere manier: een retro telefoon die van 5 tot 10 oktober door de gemeente reist, waarbij inwoners op een hartverwarmende en creatieve wijze een boodschap kunnen versturen naar iemand die hen nauw aan het hart ligt.​

De retro telefoon biedt de inwoners van Kortenaken de kans om hun dierbaren op een speciale manier te verrassen. Met een uitgebreide selectie van gedichtenbundels uit de bibliotheek kunnen inwoners een gedicht, persoonlijke boodschap of warme wens opnemen en versturen naar een geliefde, familielid, vriend of buur. De boodschappen worden opgenomen als geluidsfragment en bezorgd aan de ontvanger, waardoor een intiem en blijvend aandenken ontstaat.

"In een tijd waarin verbinding en aandacht voor elkaar belangrijker zijn dan ooit, willen we met dit initiatief mensen aanmoedigen om hun gevoelens te delen en een warme boodschap over te brengen.” aldus schepen van cultuur Griet Vandewijngaerden.

Iedereen is van harte welkom om langs te komen, een boodschap in te spreken en zo een bijzondere herinnering te creëren.

Reisschema van de telefoon:
  • Zaterdag 5 oktober: 10u - 12u in de bibliotheek tijdens de verwendag
  • Zondag 6 oktober: Vanaf 10u in GC Den Hoek tijdens 'Borrelen voor het klimaat'
  • Maandag 7 oktober: 9u - 12u in het gemeentehuis en 14u - 20u in de bibliotheek
  • Dinsdag 8 oktober: 9u - 16u in het OCMW
  • Woensdag 9 oktober: 9u - 12u in het gemeentehuis en 14u - 18u in de bibliotheek
  • Donderdag 10 oktober: 9u - 17u in WZC Dellebron