Doorgaan naar hoofdcontent

Openbaar onderzoek gestart voor rioleringswerken “VBR Waanrode”

Aquafin, Kortenaken, Bekkevoort en Fluvius plannen in de tweede helft van 2024 rioleringswerken in Waanrode. De werken starten aan het nog te bouwen waterzuiveringsstation aan de Eugeen Coolsstraat in Bekkevoort en schuiven zo op richting Waanrode. De rioleringswerken zullen gebeuren in de Klein Kempenseweg, Halensebaan, Tolkamerstraat en Boterbergstraat. Fluvius voorziet ook de aanleg van een gescheiden rioolstel in de Parelstraat en Steenbergstraat. Over het volledige traject van ca. 2 km worden zowel de riolering, de nutsleidingen als de weg vernieuwd.

Burgemeester Kristof Mollu: "De bewoners werden in 2020 hierover voor het eerst ingelicht via een bewonersvergadering en intussen zijn de plannen finaal en in openbaar onderzoek gegaan. Door het project wordt het afvalwater van meer dan 100 woningen afgekoppeld van de waterlopen en wordt het gezuiverd. Bij het ontwerp van de regenwaterafvoer naar de waterlopen werd een bijkomende buffering met een capaciteit van 1.838.000 liter voorzien. Dit vermindert de kans op wateroverlast in dit gebied."

Voorafgaand aan de effectieve rioleringswerken, zullen de nutsbedrijven aanpassingswerken uitvoeren en hun net vernieuwen. Deze werken starten normaal gezien midden 2024 en de bewoners worden nog op de hoogte gebracht van de effectieve startdatum.

"We verwachten dat de effectieve rioleringswerken in september 2024 zullen starten. Het startpunt is voorzien op het laagste punt en dit situeert zich op grondgebied Bekkevoort. Nadien zullen de werken verder vorderen naar de hoger gelegen gebieden van Waanrode. Van zodra de aannemer en de effectieve startdatum is gekend, wordt de concrete planning kenbaar gemaakt via een bewonersvergadering. We hebben deze week echter al een bewonersbrief gestuurd zodat de inwoners verder op de hoogte worden gehouden" besluit burgemeester Mollu.