Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderrommelmarkt in combinatie met een heus Repair Café!

De gemeente Kortenaken en de kindergemeenteraad organiseren op zondag 4 februari van 10u tot 13u een Kinderrommelmarkt in zaal Bergendal te Waanrode. Gelijktijdig vindt er ook een Repair Café plaatst waar defecte spullen kunnen worden hersteld.

Wat kun je verwachten? Laat je verrassen door de creativiteit van lokale kinderen! Ze zullen hun eigen kraampjes runnen, vol met unieke schatten en snuisterijen. Van speelgoed tot boeken, er is voor elk wat wils. Betalen kan via een jetonsysteem, dus geen gedoe met echt geld!

Heb je ook defecte spullen die een nieuw leven verdienen? Breng ze mee naar ons Repair Café! Onze handige experts staan klaar om te helpen bij reparaties en delen graag hun kennis.

Schepen van Jeugd en Milieu Griet Vandewijngaerden: “Het is inspirerend om te zien hoe kinderen hun inventiviteit inzetten om zowel plezier te hebben als bij te dragen aan een milieubewustere samenleving. Samenwerken met kinderen is niet alleen een investering in hun toekomst, maar ook in de toekomst van onze planeet. In een wereld waarin de wegwerpmaatschappij overheerst, is het Repair Café een oase van duurzaamheid. Het stimuleert het idee dat kapotte spullen niet meteen afgeschreven hoeven te worden, maar dat ze vaak met een beetje zorg en vakmanschap weer nieuw leven kunnen worden ingeblazen.”

Warme oproep aan handige mensen:
We zijn nog op zoek naar handige mensen die graag hun vaardigheden willen delen in het Repair Café en naar uitbaters van een kraampje op de rommelmarkt. Heb je ervaring met reparaties of wil je zelf enkele spulletjes verkopen? Meld je aan via vrijetijd@kortenaken.be en help ons samen een duurzamere gemeenschap te creëren.