Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken schenkt €3137 aan goede doelen tijdens Seniorenweek 2023

In een indrukwekkende blijk van solidariteit heeft de gemeenschap van Kortenaken een aanzienlijk bedrag van €3137 ingezameld voor het goede doel. De gulle bijdrage komt ten goede aan twee organisaties die zich inzetten voor de kwetsbaarsten in onze samenleving.

Tijdens het Groot Seniorenfeest van de Seniorenweek van 2023, georganiseerd door de seniorenverenigingen en de gemeente Kortenaken, werd een bedrag van €2400 verzameld, waarvan €1200 is geschonken aan de Mediclowns. Deze organisatie verspreidt vreugde en afleiding onder zieke kinderen in Limburgse en Vlaams-Brabantse ziekenhuizen. Lothar Grob, een toegewijde Mediclown uit Ransberg, nam de cheque in ontvangst en benadrukte de impact van dit genereuze gebaar: "Dit jaar vieren de Mediclowns hun 25-jarig bestaan en deze donatie vormt een prachtige start voor ons feestjaar. Met dit bedrag kunnen we vele zieke kinderen bezoeken en hen een glimlach, plezier en vertier brengen."

De overige €1200 is gedoneerd aan de Stichting Alzheimer Onderzoek. Schepen voor Senioren Michel Vander Velpen wees op de groeiende uitdaging van dementie in de gemeenschap: "Momenteel zijn er ongeveer 166 personen met dementie in Kortenaken, maar tegen 2040 wordt verwacht dat dit aantal zal stijgen tot bijna 210, een toename van ruim 26,5%. Deze bijdrage zal helpen bij het ondersteunen van wetenschappelijke onderzoeksprojecten gericht op de oorzaken en mogelijke behandelingen van alzheimer en verwante hersenziekten."

Een bijzondere vermelding gaat naar de medewerkers en bewoners van WZC Dellebron, die actief hebben deelgenomen aan de cupcake-actie en een extra €737 hebben bijgedragen aan het totaalbedrag. Joost Martens, directeur van Stichting Alzheimer Onderzoek, benadrukt het belang van dergelijke bijdragen: "Jaarlijks ondersteunen we wetenschappelijke onderzoeksprojecten met een waarde van ruim 4 miljoen euro. Daarnaast zetten we in op publieksvoorlichting om bewustwording te creëren over de risico's en het belang van een gezonde levensstijl om de ziekte te voorkomen."

De gemeente Kortenaken toont met deze gulle donatie opnieuw haar warme hart en toewijding aan het welzijn van anderen. De betrokkenheid van zowel de inwoners als de zorginstellingen onderstreept de kracht van gemeenschapsgeest en solidariteit.