Doorgaan naar hoofdcontent

Lancering van digitaal loket "Opvang Vlaanderen"

Kortenaken zal mee intekenen op het digitaal loket "Opvang Vlaanderen". Doel hiervan is om het proces van het vinden van vooropschoolse kinderopvang (0 - 3 jaar) in Kortenaken en in de aangesloten buurgemeenten aanzienlijk te verbeteren.

De gemeente Kortenaken, in samenwerking met vzw Storzo, zal in de nabije toekomst overschakelen naar een innovatief digitaal platform. Het digitale loket, bereikbaar via https://opvang.vlaanderen, stelt ouders in staat om eenvoudig en efficiënt opvanginitiatieven (onthaalouders, crèches en kinderdagverblijven) te ontdekken die aansluiten bij hun behoeften.

De belangrijkste kenmerken van "Opvang Vlaanderen":
  • Gebruiksvriendelijke zoekkaart: Ouders hebben toegang tot een intuïtieve zoekkaart die hen helpt bij het vinden van geschikte kinderopvanglocaties in de regio.
  • Intergemeentelijk overzicht: Het platform biedt een volledig overzicht van alle beschikbare opvanginitiatieven in de omgeving, wat de zoektocht aanzienlijk vereenvoudigt.
  • Eén kanaal voor alle aanvragen: Ouders kunnen al hun aanvragen via één kanaal opvolgen, waardoor het proces efficiënter wordt.
Schepen van Kinderopvang, Guy Vandenbergh: "Onze opvanglocaties die ook vragende partij zijn, krijgen toegang tot alle aanvragen via één kanaal, met filtermogelijkheden op basis van specifieke kenmerken. Dit resulteert in een gestroomlijnde werkwijze. Door de samenwerking met vzw Storzo kunnen we een compleet regionaal beeld behouden, met jaarlijkse registraties die automatisch worden verwerkt. Dit draagt bij aan een efficiënte en tijdbesparende werking."

De schepen benadrukt dat dit digitale loket niet alleen bedoeld is om ouders te ontzorgen, maar ook om opvanginitiatieven te ondersteunen door middel van een geïntegreerd en gestroomlijnd systeem.