Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw digipunt opent in Waanrode

Op vrijdag 18 oktober opent in Waanrode het nieuwe digipunt haar deuren in de opvang Kieke-Boe, naast basisschool De Zonnebloem. Het digipunt zal elke derde vrijdag van de maand geopend zijn van 13u tot 15u en biedt gratis digitale ondersteuning aan iedereen die dit nodig heeft.​

Naast het reeds bestaande digipunt dat wekelijks aanwezig is in de bibliotheek op maandagavond, speelt de opening van de tweede locatie in op de groeiende nood aan digitale begeleiding. Inwoners kunnen er terecht voor hulp bij onder andere het gebruik van itsme, basisvaardigheden op de computer of smartphone, het installeren van apps, online bankieren en nog veel meer. Er is ook de mogelijkheid om gratis een laptop te lenen.

Schepen van cultuur Griet Vandewijngaerden: “Met het tweede digipunt breiden we ons aanbod uit en maken we digitale inclusie toegankelijk voor iedereen in Kortenaken. We vinden het belangrijk dat niemand wordt uitgesloten in deze digitale tijden.” Michel Vander Velpen, schepen van welzijn vult aan: “Digitale vaardigheden zijn essentieel om deel te nemen aan de samenleving. Een digipunt is een laagdrempelige manier om mensen te ondersteunen, ongeacht hun achtergrond of ervaring met technologie.”

Iedereen is welkom in het digipunt, zelfs als men geen eigen toestel heeft of weinig ervaring heeft met bepaalde toepassingen. De digihelpers bieden gratis hulp op maat aan. Inschrijven is niet nodig, men kan gewoon langsgaan tijdens de openingsuren.