Doorgaan naar hoofdcontent

Kleuteropvang Kieke-Boe viert Week van de Kinderopvang

Van 7 tot 13 oktober 2024 is het Week van de Kinderopvang en dat vieren ze in Kortenaken graag mee. Met het thema ‘Kinderopvang Kampioen’ worden alle medewerkers van de kinderopvang bedankt voor hun harde en fantastische werk.

Meer dan 230 gezinnen doen bijna dagelijks beroep op de kinderbegeleiders van de voor- en naschoolse kinderopvang Kieke-Boe. Alle 528 kinderen krijgen dankzij de kinderopvang kampioenen een warme start in het leven waarbij ze kunnen spelen, leren én groeien. Van de eerste voorzichtige stapjes tot ze met vrolijke sprongen de wereld kunnen ontdekken.

Naar aanleiding van de Week van de Kinderopvang riep gemeente Kortenaken alle (groot)ouders en kinderen op om een compliment te schrijven op een speciaal hiervoor ontworpen complimentenkaartje met de slogan ‘Bedankt Kampioenen’. Daarnaast is er ook een kleurplaat die de kinderen kunnen inkleuren en in de vorm van een medaille kunnen afgeven. De kaartjes en kleurplaten worden tijdens de feestweek overhandigd aan de kinderopvang.

Als dank voor hun dagelijkse en enthousiaste inzet worden de medewerkers extra verwend met en etentje, aangeboden door het lokaal bestuur van de gemeente.

"Kinderopvang is zoveel meer dan enkel een plaats waar kinderen naartoe gaan. Het is een veilige omgeving waar ze zichzelf kunnen ontplooien, leren samenleven en groeien. Onze medewerkers van Kieke-Boe zetten zich elke dag met hart en ziel in voor de kinderen. Deze week van de Kinderopvang is dan ook het ideale moment om hen de erkenning te geven die ze verdienen." zegt schepen van BKO Guy Vandebergh.

Op sociale media wordt de kinderopvang in Vlaanderen deze week in de schijnwerpers gezet met de begeleidende hashtag #weekvandekinderopvang. Wil je zelf je kinderopvang bedanken? Dat kan door de digitale complimentenkaart in te vullen of de kleurplaat die verzonden werd via mail door de verantwoordelijke van de opvang door je kind te laten inkleuren.