Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe speeltoestellen voor de buitenschoolse kinderopvang in Hoeleden

De buitenschoolse kinderopvang (BKO) Kieke-Boe in Hoeleden krijgt dit najaar nog een uitgebreide opfrissing van haar buitenruimte. Na bijna 20 jaar intensief gebruik, worden de verouderde speeltoestellen vervangen.

De opvanglocatie in Hoeleden, die sinds 1 februari 2004 open is, kreeg in 2006 een aangelegde buitenruimte met plastic en houten speeltoestellen. Na jaren trouwe dienst zijn deze toestellen toe aan vervanging.

Na de vernieuwing zal het speelterrein van de Kieke-Boe in Hoeleden een heus activiteitendorp worden met o.a. een wipveerdier en een zandbak in de vorm van een schip met ingebouwde werktafel. De toestellen zijn inmiddels aangekocht en zullen de komende maanden geplaatst worden. Eerder dit jaar werd de buitenruimte van de BKO in Kortenaken ook al vernieuwd.

Schepen van BKO Guy Vandebergh: "Met de aankoop van de nieuwe speeltoestellen zorgen we voor een moderne en duurzame speelomgeving in de opvang van Hoeleden. In 2021 kochten we voor deze locatie ook al schaduwzeilen aan. Zo is er voldoende beschutting tegen de zon tijdens zonnige dagen."

Volgend jaar staat op de planning om ook het voetbaldoel te vernieuwen. Daarnaast wordt onderzocht of de parking tijdens de openingsuren van de opvang afgesloten kan worden met een schuifpoort zodat er extra verharde speelruimte voor de kinderen ontstaat waar er ook gefietst kan worden.

Met deze investeringen wil de gemeente ervoor zorgen dat de BKO Kieke-Boe in Hoeleden een veilige en stimulerende omgeving blijft waar kinderen met plezier naartoe komen.