Doorgaan naar hoofdcontent

Infoavond Verbindingsriolering Schansstraat

Eind 2025 starten Fluvius, Aquafin en de gemeente Kortenaken rioleringswerken in de Hoekstraat, Oude Schansstraat, Schansstraat, Heidebosstraat en het Dorpsplein (tot aan de Hoekstraat). De ontwerpplannen worden nog verder uitgewerkt maar op woensdag 4/9 (20u) wordt in GC Den Hoek een infoavond georganiseerd over deze werken. Bewoners van de betrokken straten worden hiervoor per brief uitgenodigd.

“Bij de start van deze bestuursperiode had Kortenaken een zuiveringsgraad van amper 1%. Door de investeringen van Fluvius, Aquafin en de gemeente hebben we dit al kunnen optrekken tot 16% maar er komt nog steeds te veel water ongezuiverd in de Velpe terecht.” geeft burgemeester Kristof Mollu aan. “Door het nieuwe rioleringsproject ‘Verbindingsriolering Schansstraat’ zullen er in totaal 700 inwoners extra aangesloten worden op de waterzuiveringsinstallatie van Kortenaken op de grens met Halen (waarvan men gestart is met de bouw in januari). Er wordt gescheiden riolering aangelegd in de Hoekstraat, Oude Schansstraat, Schansstraat, Heidebosstraat, Dorpsplein en er worden fietspaden aangelegd in de Schansstraat. Ook het centrale kruispunt in het centrum van Kortenaken wordt volledig heraangelegd. Verder komen er twee bufferbekkens om wateroverlast te voorkomen. Tot slot worden ook de nutsleidingen vernieuwd en wordt er een nieuwe weg aangelegd.”

Momenteel worden de plannen nog verder afgewerkt maar de gemeente wil de bewoners al in kennis stellen van de werken die vermoedelijk eind 2025 zullen starten. Daarom wordt op woensdag 4 september om 20u een bewonersvergadering georganiseerd in GC Den Hoek.