Doorgaan naar hoofdcontent

Meer speelplezier in het Speelbos dankzij nieuwe natuurlijke speelelementen

De gemeente Kortenaken blijft zich inzetten om een kindvriendelijke omgeving te creëren door nieuwe, natuurlijke speelelementen te plaatsen in het Speelbos, gelegen tussen de Lapstraat en Borgveld. Deze uitbreiding maakt het Speelbos nog aantrekkelijker voor kinderen en moedigt hen aan om spelenderwijs de natuur te ontdekken.

De nieuwe speelelementen zijn gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen en passen perfect in de omgeving. De gemeente wil zo een plek creëren waarin kinderen niet alleen kunnen ravotten, maar zich ook creatief kunnen uitleven.

Griet Vandewijngaerden, schepen van jeugd: “De nieuwe speelelementen in het Speelbos zijn bedoeld om het plezier in het bos nog groter te maken. Ze vormen een mooi geheel met de natuur en geven kinderen extra mogelijkheden om te spelen.”

Naast de uitbreiding in het Speelbos, is er recentelijk ook een nieuwe speeltuin geopend aan de vrijetijdssite Doddelberg. Deze speeltuin heeft tal van leuke en uitdagende speeltuigen die zowel jongere als oudere kinderen aanspreken.

“We zijn blij met deze nieuwe speelplekken en hopen dat onze jonge inwoners er veel plezier gaan beleven,” aldus Griet Vandewijngaerden. “Het zien van kinderen die de ruimte krijgen om te spelen, te ontdekken en zich gewoon buiten met vrienden kunnen amuseren is wat ons echt voldoening geeft.”

De gemeente Kortenaken nodigt iedereen uit om een bezoek te brengen aan de nieuwe speelplekken in de gemeente. Zowel het Speelbos als de vrijetijdssite Doddelberg bieden een leuke gelegenheid voor kinderen en gezinnen om samen van de buitenlucht en de natuur te genieten.