Doorgaan naar hoofdcontent

Deelwagens op komst in Kortenaken

Gemeente Kortenaken kondigt de komst van deelwagens aan. Het is een belangrijke stap richting duurzame mobiliteit in de gemeente. Vanaf eind september hebben inwoners de mogelijkheid om gebruik te maken van de twee deelwagens.​

Om de mobiliteit van haar inwoners te bevorderen, heeft gemeente Kortenaken besloten om twee deelwagens te voorzien aan de kerk in Hoeleden. Deze wagens zullen vanaf eind september beschikbaar zijn en kunnen eenvoudig gebruikt en gereserveerd worden via de Stapp.in-app, een gebruiksvriendelijke applicatie die toegankelijk is voor alle inwoners.

Met deze stap wil de gemeente een milieuvriendelijke oplossing aanbieden voor de inwoners. Deelwagens zijn een flexibele en kostenefficiƫnte manier van vervoer die vooral geschikt is voor mensen die slechts af en toe een wagen nodig hebben of de kosten van een eigen wagen willen vermijden.

Burgemeester Kristof Mollu: “Dit is een bijzonder goed initiatief dat perfect aansluit bij onze doelstellingen op het gebied van duurzame mobiliteit en leefbaarheid. Door samen te werken met Stapp.in, kunnen we onze inwoners een praktische en moderne oplossing aanbieden wat betreft mobiliteit.”

Inwoners die interesse hebben om gebruik te maken van de deelwagens kunnen zich eenvoudig registreren via de Stapp.in-app. Vanaf eind september kunnen de wagens aan de kerk in Hoeleden gereserveerd worden.