Doorgaan naar hoofdcontent

Maatregelen tegen wateroverlast te Ransberg

Watering het Velpedal heeft in samenwerking met de gemeente Kortenaken een subsidie verkregen bij de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) om een beek ter hoogte van de Rectorijstraat (Ransberg) opnieuw open te leggen en te verleggen. Op die manier wordt wateroverlast in de omgeving vermeden.

Burgemeester Kristof Mollu: “Ter hoogte van de Rectorijstraat werden een aantal huizen regelmatig geconfronteerd met wateroverlast. De oorzaak hiervan is de te kleine diameter van de ingebuisde beek en de lange overwelving van deze beek onder de Rectorijstraat op de Ransberg. Om dit probleem op te lossen wordt de beek opnieuw in open bedding gelegd en wordt de waterloop verlegd zodat de buffercapaciteit toeneemt. Deze werken kosten ca. 50.000 euro en worden voor 75% gesubsidieerd. De werken zullen vermoedelijk nog voor de zomer starten.”

De gemeente heeft voor de omgeving van de Pottelbergstraat en Lindestraat in Hoeleden ook nog subsidieaanvraag lopen bij de Vlaamse Milieumaatschappij alsook voor de omgeving van de rotonde De Hoef. In beide projecten wordt er een bufferbekken voorzien. Het totale investeringsbedrag voor deze projecten bedraagt ca. 440.000 euro en wordt na goedkeuring door de VMM ook voor 75% gesubsidieerd.