Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken verdelgt gratis nesten van de Aziatische hoornaar

In een actieve poging om de groeiende problematiek van de Aziatische hoornaar aan te pakken, heeft Kortenaken een erkend verdelger aangesteld die gratis nesten komt verwijderen.

“Elk nest van een Aziatische hoornaar herbergt naar schatting 400 koninginnen, waarvan gelukkig slechts 10% de strijd weet te overleven. Maar deze invasieve exoot bedreigt onze eigen bijen die in een fruitgemeente als Kortenaken zeer belangrijk zijn” geeft schepen van Landbouw Michel Vander Velpen aan. “Daarom dat we een verdelger hebben aangesteld die gratis de nesten van de Aziatische hoornaar komt verwijderen. Je kan de verdelger rechtstreeks bereiken via 0479 79 57 61of via de milieudienst van de gemeente een melding doen (milieu@kortenaken.be of via 011 58 62 62).”

Hiermee hoopt de gemeente niet alleen op een versnelde detectie van de nesten, maar ook op een grotere betrokkenheid van de gemeenschap bij de bestrijding van de Aziatische hoornaar. De verdelger komt enkel gratis ter plaatse als het gaat om een nest van de Aziatische hoornaar vermits deze soort een bedreiging vormt.