Doorgaan naar hoofdcontent

Aquafin start met de bouw van een tweede zuiveringsstation in Kortenaken

Vanaf maandag 5 februari start Aquafin met de voorbereidende grondwerken voor de bouw van een tweede zuiveringsstation in de gemeente Kortenaken. De werken zullen in totaal een 2-tal jaar duren.

“Vorig jaar werd aan rotonde De Hoef het eerste zuiveringsstation in de gemeente in gebruik genomen. Hierdoor wordt het afvalwater van 16% van de Kortenaakse gezinnen gezuiverd” geeft schepen van Milieu Griet Vandewijngaerden aan. “In de toekomst zullen er dan ook nog verdere rioleringswerken moeten gebeuren om het proper en het vuil water te scheiden. Bijkomend is het ook nodig dat Aquafin in onze gemeente een nieuw zuiveringsstation bouwt. Hiermee staren ze begin februari.”

Het nieuwe zuiveringsstation komt op het einde van de Diestsestraat, nabij de grens met Halen en zal binnen een 2-tal jaar operationeel zijn. Dit zuiveringsstation zal het afvalwater afkomstig van het noordoostelijk deel van Kortenaken zuiveren. Het gaat hier dan om de Schansstraat, Diestsestraat, centrum Kortenaken en de zijstraten hiervan. Bijkomend zal ook een deel van afvalwater van Loksbergen worden gezuiverd in dit station. Tijdens de werken is er geen impact op het verkeer en is de impact op de bewoners ook beperkt.