Doorgaan naar hoofdcontent

Kieslijst KORTbij gekend

Het nieuwe project KORTbij in Kortenaken bestaat bijna twee jaar en is ondertussen verder gegroeid tot een dynamische politieke beweging. Het stelt als eerste Kortenaakse partij haar volledige kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor.

“Het succes van KORTbij is dat we allemaal met dezelfde visie aan politiek willen doen: we willen met een positieve en communicatieve ingesteldheid werken voor de inwoners van onze gemeente. We focussen op het lokale niveau en trekken in oktober van dit jaar onafhankelijk naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dit wil zeggen dat we aan geen enkele nationale politieke partij verbonden zijn” geeft burgemeester Kristof Mollu aan. “Ik ben dan ook zeer fier om lijsttrekker te mogen zijn van deze groep van enthousiaste kandidaten en om als eerste Kortenaakse partij onze volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor te stellen.”

De kieslijst van KORTbij is een evenwichtige samenstelling van mensen met ervaring en nieuwelingen. Huidig burgemeester Kristof Mollu is lijsttrekker. Voormalig burgemeester Stefaan Devos duwt de lijst samen met de uittredende schepenen Griet Vandewijngaerden en Michel Vander Velpen. Bovenaan de lijst zijn de verschillende deelgemeentes vertegenwoordigd en staat Kim Vandepoel als voorzitter van de gemeenteraad op plaats 2 en staat Koen Veulemans als gemeenteraadslid op plaats 3. Als nieuwe beweging trekt KORTbij met maar liefst 6 nieuwe gezichten naar de kiezer op 13 oktober.

KORTbij is verder volop bezig met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen. “We bevinden ons tussen de mensen en streven ernaar om snel te reageren op wat er echt leeft in ons dorp. Op deze manier willen we ook ons programma vormgeven en luisteren en inspraak organiseren. Onze doelstelling is om Kortenaken ook na 2024 goed te blijven besturen” besluit burgemeester Mollu.