Doorgaan naar hoofdcontent

Voorlopige herstelwerkzaamheden op de Donkelstraat en Hoeledensebaan

In de zomer van 2014 werden de riolerings- en wegeniswerken op de Hoeledensebaan en de Donkelstraat afgerond. In 2016 werden voor het eerst verschillende scheuren in het wegdek vastgesteld en de jaren nadien volgenden er nog scheuren. De gemeente zal nu in afwachting van een gerechtelijke procedure enkele voorlopige herstelwerkzaamheden uitvoeren.

Schepen van Openbare Werken Kristof Mollu: “In 2019 zijn we als gemeentebestuur met een gerechtelijke procedure gestart tegen verschillende partijen die betrokken waren bij deze werken want het is niet normaal dat zo’n recent aangelegde weg al dergelijke gebreken vertoont. De aangestelde gerechtsdeskundige heeft een onderzoek uitgevoerd maar de oorzaak van de schade is momenteel nog onduidelijk. De deskundige acht bijkomend onderzoek noodzakelijk. Op basis van het voorlopig deskundig advies hebben we een aannemer aangesteld om eind deze week, indien de weersomstandigheden het toelaten, te starten met het opvullen van de ergste scheuren. Op die manier kan er geen water in de ondergrond sijpelen, waardoor bijkomende vorstschade wordt vermeden. Het verkeer zal nauwelijks hinder ondervinden van deze werken.”

Het opvullen van deze scheuren is geen structurele oplossing en esthetisch zal dit geen fraai zicht opleveren. “Als wegbeheerder zijn we echter verplicht om er voor te zorgen dat verdere schade wordt vermeden. Voor het overige kunnen we niet anders dan afwachten wat de einduitspraak van het gerecht zal zijn en dit kan helaas nog even duren. Als gemeente houden we alle kosten bij zodat dit uiteindelijk kan doorgerekend worden aan diegene die een fout heeft gemaakt in dit dossier” besluit schepen Mollu.