Doorgaan naar hoofdcontent

Babbelwandelen om veerkracht te versterken

Elk jaar vindt van 1 tot 10 oktober de 10-daagse van Geestelijke Gezondheid plaats. “Nu meer dan ooit, is het belangrijk om de taboes over geestelijke gezondheid weg te nemen. Daarom lanceren we een aantal acties om veerkracht te versterken.” zegt schepen van Welzijn, Michel Vander Velpen.

De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Plots stond ons sociale leven stil en laat nu net de verbondenheid met andere mensen één van de zaken zijn die ons veerkrachtiger maakt. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden... Het kon allemaal niet meer. Daarom lanceert de gemeente Kortenaken i.s.m. Logo Oost-Brabant een aantal acties om veerkracht te versterken

Babbelbanken
Heel wat zitbanken in Kortenaken werden omgedoopt tot ‘babbelbanken’. Je herkent deze banken aan een bankhanger die erop is bevestigd. “De tekstjes op de bankhangers kunnen een gespreksstarter zijn en brengen mensen dichter bij elkaar. Een gesprek, zelfs met iemand die je niet kent, kan je veerkracht een enorme boost geven," volgens schepen Vander Velpen.

Babbelwandelingen
Met de babbelwandelingen, leer je mensen kennen uit de buurt. Je kan een babbeltje slaan en terwijl een frisse neus halen. De nadruk bij deze begeleide wandelingen ligt niet op het sportieve maar op het sociaal contact.

Tina, de Bewegen Op Verwijzing-coach neemt je op sleeptouw tijdens deze rustige wandelingen van 2 à 3 km. Het vertrek is telkens aan een andere babbelbank. Steeds op woensdag van 14u-15u, gratis en zonder inschrijving. Gisteren vertrok de eerste wandeling aan de babbelbank in Kersbeek, aan het petanqueterrein.


Programma:
13 oktober: Waanrode - Parking Sporthal De Vruen (aan de banken t.h.v. de speeltuin)
20 oktober: Hoeleden - Kerkplein
10 november: Kortenaken - Kleinveld (aan de speeltuin)
17 november: Kortenaken - Parking Den Hoek (aan de banken)

"Neem eens plaats op een babbelbank in jouw buurt en/of neem deel aan één of meerdere babbelwandelingen. Ga voluit voor ontmoeting en versterk je eigen veerkracht," roept Michel Vander Velpen op.