Doorgaan naar hoofdcontent

Veilig naar de winkel en apotheek in Kortenaken

In de strijd tegen het coronavirus probeert het gemeentebestuur de lokale handelaars zo veel mogelijk te informeren en ondersteunen.

Schepen van Economie, Niels Willems: "Via de gemeentelijke website kunnen ondernemers een visual downloaden met de belangrijkste maatregelen aangaande hygi├źne en social distancing. Naar het voorbeeld van enkele lokale handelaars, kunnen zij ook zo het maximum aantal toegelaten personen in hun zaak communiceren. Zo kan iedereen zijn klanten op een uniforme en duidelijke manier informeren."

Apotheek achter plexiglas Aan de toonbank van de apotheken in Kortenaken, Waanrode en Hoeleden werd intussen plexiglas geïnstalleerd. De apotheek in Kortenaken nam zelf het initiatief, in Hoeleden werkt men aan een constructie en in Waanrode werd dit geplaatst door de gemeentelijke Technische dienst. Want voorkomen is beter dan genezen..

"Apothekers komen dagelijks in contact met zieke mensen die naar de apotheek blijven komen. Zo stijgt niet alleen de kans dat zij zelf besmet worden maar ook de kans op verspreiding van het virus via de apotheek. De apothekers roepen daarom mensen die symptomen vertonen van het coronavirus op om niet naar de apotheek te komen en medicatie door vrienden of kennissen te laten ophalen. Het plexiglas vormt een extra bescherming," aldus schepen van Communicatie, Kristof Mollu.