Doorgaan naar hoofdcontent

Geen gemeenteraadszitting

 *** Gemeentelijk persbericht ***

In de strijd tegen het coronavirus, zal ook de gemeente- & OCMW-raadszitting van 26 maart worden geannuleerd. De punten die behandeld zouden worden, worden verplaatst naar de zitting van april.

Voorzitter, Kim Vandepoel: "Door de huidige coronacrisis, heeft het gemeentebestuur nu andere prioriteiten. Er stonden bovendien geen dringende punten geagendeerd. Ook al kunnen we de sociale afstand garanderen in onze raadzaal, toch nemen we geen risico en vermijden we onnodige bijeenkomsten. We blijven voorlopig in contact met onze raadsleden via mail en telefoon."

Burgemeester, Stefaan Devos: "Op dit ogenblik zegt de regelgeving dat gemeenteraden mogen doorgaan met beperkt of zonder publiek. Het schepencollege en de crisiscel waren het er echter snel over eens: we beperken het aantal contacten tot een minimum en annuleren de eerstvolgende zitting. Indien de maatregelen langer zouden aanhouden, houden we wellicht een zitting in april zonder pers en publiek. We trachten onze inwoners via onze andere kanalen op de hoogte te houden van de genomen beslissingen."