Doorgaan naar hoofdcontent

Urban Run & Walk uitgesteld tot 2021

*** Gemeentelijk persbericht ***

De Urban Run & Walk, die afgelopen zaterdag zou plaatsvinden, kon omwille van de coronacrisis niet doorgaan. Na overleg met organisator Sportregio Getevallei en de gemeente Kortenaken werd besloten om dit loop- en wandelevenement uit te stellen tot 20 maart 2021.

Schepen van Sport, Kristof Mollu: "Na de afgelasting werden de ingeschreven deelnemers op de hoogte gebracht en het inschrijvingsgeld werd onmiddellijk terugbetaald. We zijn ook meteen beginnen zoeken naar een nieuwe geschikte datum later dit jaar. Omwille van de beperkte beschikbaarheid van zaal Den Hoek en het feit dat het al vroeg donker moet zijn om het juiste effect te bekomen van alle animatie, hebben we besloten om de Urban Run & Walk uit te stellen tot volgend jaar. We kunnen hiervoor gelukkig nog steeds beroep doen op de beloofde subsidies van Sport Vlaanderen."

"Het goede nieuws is dat je je nu langer kan voorbereiden op de editie van 2021. Want blijven bewegen is in deze coronatijden van essentieel belang. Sporten en bewegen moet wel gebeuren in je eigen buurt, individueel, in gezinsverband of met steeds dezelfde vriend en natuurlijk met respect voor de veiligheidsafstand van 1,5 meter," roept schepen Mollu op.

Schepen van Milieu, Griet Vandewijngaerden: "Kortenaken is een mooie, groene en landelijke omgeving. Er valt dus zeker heel wat te ontdekken in je eigen buurt. Doe dat wel met respect voor de natuur en gooi tijdens je wandel-, loop- of fietstocht geen afval weg. We trachten om de aanwezige vuilnisbakken in de gemeente vaker leeg te maken."