Doorgaan naar hoofdcontent

Zonnepanelen gemeentehuis geïnstalleerd

** Gemeentelijk persbericht **
Momenteel worden er op het gemeentehuis van Kortenaken en op zaal Den Berg in Ransberg zonnepanelen geïnstalleerd. Het college van burgemeester en schepen huldigde de panelen op het gemeentehuis in.

"De installatie van de zonnepanelen kadert binnen het klimaatengagement dat we aangaan" aldus burgemeester Stefaan Devos. "Op 18 oktober ondertekent de gemeente Kortenaken dit initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en daarin engageren we ons onder andere om zelf het goede voorbeeld te geven met betrekking tot milieu en om minder CO2 uit te stoten. Dit willen we doen door zelf energie te besparen, het gebruik van fossiele brandstoffen af te bouwen, in te zetten op hernieuwbare energie en door te kiezen voor efficiënte, schone technieken."

Schepen van milieu en duurzaamheid Griet Vandewijngaerden: "Jaarlijks wordt er 3,1 ton CO2 minder uitgestoten door de plaatsing van deze zonnepanelen. De investering van ca. €40.000 wordt volledig gesubsidieerd via het rentovatiefonds van Fluvius en betekent dus een onmiddellijke besparing voor de gemeente."