Doorgaan naar hoofdcontent

360 Kortenaakse kinderen op scholenveldloop

** Gemeentelijk persbericht **

Op dinsdag 17 september vindt de jaarlijkse scholenveldloop plaats op en rond de voetbalterreinen van VS Kortenaken in Hoeleden en dit vanaf 12.45 uur. Alle Kortenaakse lagere scholen nemen deel aan deze schoolsportklassieker.

Jaarlijks organiseert MOEV in samenwerking met de gemeentebesturen en de gemeentelijke sportdiensten de "Vlaamse Veldloopweek voor Scholen". Met meer dan 200.000 deelnemers is dit evenement uitgegroeid tot de grootste schoolsportklassieker van Vlaanderen.

Schepen van Sport, Kristof Mollu: "360 Kortenaakse schoolkinderen warmen eerst gezamenlijk op onder begeleiding van een presentator en met de nodige dosis muziek en ambiance. De meisjes en jongens van het eerste tot en met het zesde leerjaar lopen in verschillende reeksen waarbij de afstand van het parcours aangepast is aan de leeftijd. Voor- en achterlopers zorgen ervoor dat de deelnemers niet te hevig van start gaan."

"De scholenveldloop draait niet enkel om de sportieve prestaties. Het is ook een evenement waar ouders elkaar ontmoeten en de kinderen kunnen ontspannen. Zo staat er een hindernissenbaan en zorgt een DJ voor vrolijke beats. De eerste drie winnaars van elke reeks krijgen een leuke prijs op het podium. Elke deelnemer krijgt een tof aandenken. Iedereen is die dag van harte welkom om de kinderen te komen aanmoedigen," aldus burgemeester Stefaan Devos, bevoegd voor Onderwijs.