Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken bedankt 'Control Cruisers' aan gemeentelijke zalen

** Gemeentelijk persbericht **

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Kortenaken blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen term: ‘control cruiser’

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de ‘control cruiser’: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Kristof Mollu: “In het verleden uitten verschillende inwoners al hun bezorgdheid over de snelheid waarmee sommige automobilisten rijden. We zijn ons bewust van het probleem en proberen met gerichte maatregelen en snelheidscontroles de verkeersveiligheid te verbeteren. We maken in de maand oktober dan ook graag gebruik van de campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en aan elke gemeentelijke zaal zullen er raamborden worden gehangen om de control cruisers te bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag.”

"Verkeersveiligheid is voor ons een belangrijk beleidsthema. Handhaving en sensibilisatie horen bij deze aanpak. De Politiezone Hageland staat garant voor snelheidscontroles en op onze vraag worden de controles nog opgedreven. De resultaten worden systematisch bekendgemaakt via de gemeentelijke website en sociale media om zo de inwoners te sensibiliseren en inzage te bieden in het aantal overtredingen. De chauffeurs die zich aan de voorgeschreven snelheid houden, bedanken we door deel te nemen aan deze campagne," aldus burgemeester Stefaan Devos.