Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw routenetwerk verbindt Sporthal de Vruen met toekomstige Vrijetijdssite in Kersbeek

De gemeente Kortenaken nodigt inwoners en bezoekers uit om de prachtige natuur en rust van de regio te ontdekken met een nieuw verbindend routenetwerk. Dit netwerk, dat sporthal de Vruen verbindt met de nieuwe vrijetijdssite in Kersbeek, biedt diverse wandel-, fiets- en ruitermogelijkheden die voor iedereen toegankelijk zijn.

Met een focus op kwaliteit en toegankelijkheid wil Kortenaken haar inwoners en bezoekers de kans geven om op een flexibele en kosteloze manier van beweging te genieten. De diverse routes zijn permanent beschikbaar, waardoor individuen zelf kunnen bepalen wanneer ze willen genieten van de prachtige omgeving die de gemeente te bieden heeft. Je vindt de borden aan sporthal de Vruen en binnenkort ook aan de nieuwe Vrijetijdssite Kersbeek. Via een QR-code kan je ook gpx-bestanden downloaden op de gemeentelijke website.

Het doel van het routenetwerk is om mensen te verbinden met de natuur en tegelijkertijd de diversiteit van onze gemeente te laten ervaren. Door visuele wegwijzers en duidelijke kaarten worden de routes helder gepresenteerd, waardoor zelfs mensen die minder bekend zijn met de omgeving gemakkelijk de mooiste plekjes kunnen ontdekken.

De hoogtepunten van het nieuwe routenetwerk zijn onder andere:
  • fietsroutes van 37 km en 51 km;
  • 4 goed gemarkeerde wandelroutes, geschikt voor wandelaars van alle niveaus;
  • een geoptimaliseerde ruiterroute.
Voor de avontuurlijke fietsers staat een speciale mountainbikeroute op de planning, die het ruime aanbod aan beweegmogelijkheden compleet maakt.

Schepen van sport Guy Vandebergh benadrukt het belang van beweging, natuur en gemeenschapsbinding: "Dit routenetwerk is een uitstekende manier om onze prachtige gemeente op een actieve en inclusieve manier te ontdekken. We hopen dat zowel inwoners als bezoekers van Kortenaken hier veel plezier aan zullen beleven."

Voor meer informatie en gedetailleerde kaarten van de routes, kan je terecht op www.kortenaken.be/zien-doen