Doorgaan naar hoofdcontent

Kerst in de gemeente

Lichtjesparade op zaterdag 9 december
Kortenaken verlicht op zondag 9 december de straten. Tractoren en praalwagens vertrekken om 18 uur aan de parochiezaal in Stok onder politiebegeleiding. De optocht van 20 km gaat van daaruit verder naar Hoeleden, Ransberg, Kersbeek-Miskom, Waanrode en Kortenaken. Inwoners kunnen vanaf hun voordeur het spektakel aanschouwen.

"We kunnen uiteraard niet over alle 160 km weg van de gemeente rijden, maar hebben voor een logische en haalbare route gezorgd waardoor we zoveel als mogelijk inwoners kunnen bereiken. Uiteraard is het ook mogelijk dat wie niet langs de route woont, plaatsneemt langs het parcours", vertelt burgemeester Mollu.

Het parcours vind je op www.kortenaken.be/lichtjesparade

Kerstverlichting in elke deelgemeente
Elke deelgemeente heeft dit jaar kerstverlichting om de decembermaand wat warmer te maken. Schepen van ruimtelijke ordening Niels Willems: "Nieuw dit jaar is de meegroeiende verlichting die we op verschillende plaatsen in de bomen hebben geplaatst. Deze blijven gewoon hangen doorheen het jaar wat jaarlijks een grote tijdsbesparing is voor onze technische dienst."

Inwoners kunnen genieten van de verlichting op de volgende plaatsen: hoek Dorpsplein en Hoekstraat, Torendraaiersplein in Waanrode, Kerkplein in Hoeleden, Kersbeek-Dorp, Miskom-Dorp, aan het rondpunt in Stok en aan de Kapel van de Verlosser in Ransberg.