Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste hondenlosloopweide opent in Hoeleden

In de Zandbergstraat in Hoeleden kunnen honden en hun baasjes in een afgesloten hondenlosloopweide ravotten en kennismaken met anderen. De aanleg kadert in de actie uit de meerjarenplanning om een diervriendelijk beleid te voeren.

Op de gloednieuwe hondenlosloopweide die op woensdag 20 december geopend werd, zullen honden vrij kunnen lopen, ravotten en kennis maken met andere honden. Uiteraard onder het waakzame oog van van hun baasje. De weide is gelegen aan de Zandbergstraat, naast de begraafplaats in Hoeleden, en is volledig afgesloten. De aanleg komt voort uit een actie in de meerjarenplanning.

"Honden zijn sociaal en spelen graag met andere honden. Een hond die vrij kan loslopen, vertoont ook minder onaangepast gedrag. De hondenlosloopweide is helemaal afgesloten, dus veilig voor de hond en voor andere wandelaars", zegt schepen van dierenwelzijn Guy Vandebergh.

Er gelden natuurlijk wel een aantal spelregels. Baasjes moeten altijd toezicht houden en de honden moeten een halsband of harnas dragen, zodat hun baasjes hen altijd bij hen kunnen nemen. Deze spelregels zijn op ludieke wijze aan de hondenlosloopweide uitgehangen. Een hondenlosloopweide is bijvoorbeeld geen hondentoilet. Hondenpoep moet onmiddellijk opgeruimd worden in de daarvoor voorziene hondenpoepzuil. Deze wordt weldra geplaatst. Er komt ook een tweede hondenpoepzuil aan het Withofbaantje in Waanrode.