Doorgaan naar hoofdcontent

Extra locaties met elektrische laadinfrastructuur in 2023

In november 2022 deed Vlaanderen een oproep naar de gemeenten om locaties door te geven om laadinfrastructuur voor elektrische auto’s te voorzien. Kortenaken droeg in elke deelgemeente locaties voor en deze werden goedgekeurd.

Momenteel staan er in Kortenaken enkel publieke laadpunten aan de sporthal in Waanrode.

Het aantal elektrische wagens is momenteel nog eerder beperkt, maar er is een evolutie merkbaar en dus ook een bijkomende nood aan elektrische laadinfrastructuur.

Burgemeester Kristof Mollu aan: "In een plattelandsgemeente als Kortenaken kunnen bewoners meestal op eigen terrein wel een private laadinfrastructuur voorzien, maar we vinden het belangrijk dat we als gemeente ook voldoende publieke laadpalen aanbieden. Daarom dat er in de loop van het jaar 2023 in elke deelgemeente laadinfrastructuur wordt uitgerold."

Er komen in 2023 laadpunten op de parking langs het gemeentehuis en op de parking in het centrum van Kortenaken. In Kersbeek-Miskom komt er laadinfrastructuur aan het OCMW-gebouw en aan de kerk van Kersbeek. Ook in Ransberg en Hoeleden voorzien we er aan de kerk. In Waanrode komen er bijkomende laadpunten aan de sporthal en in de toekomst ook op het vernieuwde Torendraaiersplein. Tot slot worden er ook laadpunten voorzien aan het judolokaal in Stok.