Doorgaan naar hoofdcontent

Ondertekening intentieverklaring tot samenwerking tussen SK Waanrode en VS Kortenaken

Voetbalclubs SK Waanrode en VS Kortenaken en de gemeente Kortenaken hebben een charter opgesteld waarin alle partijen zich engageren om binnenkort te komen tot een samenwerkingsovereenkomst tussen beide clubs.

Schepen van Sport, Guy Vandebergh vertelt: “Het is de intentie van beide clubs om te fusioneren tot 1 voetbalclub in Kortenaken. De gemeente zal in 2023 een haalbaarheidsstudie op vergunningsniveau en naar subsidiĆ«ring laten uitvoeren. Hierbij wordt bekeken of op de site van SK Waanrode in de Steenbergstraat een nieuw complex kan gerealiseerd worden voor de nieuwe fusieclub.”

De gemeente gaat verder onderzoeken wat de praktische, financiƫle en organisatorische mogelijkheden zijn. Onder andere zullen ook de impact op mobiliteit en de buurt bekeken worden. De gefusioneerde voetbalclub gaat de kwalitatieve jeugdvoetbalopleiding van VS Kortenaken verder uitbouwen. De vernieuwde site gaat hier een belangrijk middel voor zijn naar trainings- en wedstrijdfaciliteiten toe. Bijkomend zal de vernieuwde site beschikken over een multifunctionele accommodatie die breed inzetbaar is.