Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken & Bekkevoort organiseren eerste Santa Run & Walk

Op donderdag 22 december 2022 vindt de eerste editie plaats van “Santa Run & Walk”. Je wandelt of loopt 6 km tussen het gemeentehuis in Bekkevoort (= start) en de sporthal in Kortenaken (= finish) in een heuse kerstsfeer. De parking van de sporthal De Vruen wordt omgetoverd tot een kerstdorp met tal van kinderanimatie.

Raf Vanmeensel, schepen van sport in Bekkevoort: "We hebben gezorgd voor heel wat beleving onderweg en een unieke kerstsfeer. De deelnemers kunnen ook zelf hun steentje bijdragen door zich te verkleden. De meest originele kerstman, -vrouw en kerstelfje wint een mooie prijs. Sowieso krijgen de deelnemers allemaal een leuke kerstmuts en een drankbon."

Deelnemers parkeren hun voertuig aan Sporthal De Vruen op de parking bovenaan om dan per shuttlebus naar het gemeentehuis van Bekkevoort gebracht te worden. De bussen zijn ter beschikking vanaf 17.30 uur tot 18.45 uur. Het startschot wordt om 19 uur gegeven in Bekkevoort. De kinderanimatie aan de sporthal start al om 18 uur.

Guy Vandebergh, schepen van sport in Kortenaken "De parking voor sporthal De Vruen wordt ingericht als kerstdorp met kindergrime, kersttatoo’s, ballonplooien, springkasteel en kinderdisco. Kinderen kunnen er ook op de foto met de enige, echte kerstman. De deelnemers en supporters worden voorzien van snacks en drankjes zoals: hotdogs, hamburgers, soep, escargots, jenever, glühwein, warme chocomelk, ..."

Deelnemen kost € 3 bij voorinschrijving en € 5 ter plaatse. Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel. Inschrijven kan via reservaties.kortenaken.be.

"Momenteel schreven al meer dan 200 deelnemers zich in voor dit unieke evenement. Wil je ook mee wandelen of lopen? Schrijf je dan snel in en leg alvast je kerstpak klaar!," besluiten schepenen Guy Vandebergh en Raf Vanmeensel.