Doorgaan naar hoofdcontent

Levenslang en aangepast wonen in Kortenaken

De gemeente Kortenaken kende in 2022 13 premies toe voor levenslang en aangepast wonen. De eigenaars van de woningen ontvangen alles samen € 5855. Deze premie vult de subsidies aan van Vlaanderen en provincie Vlaams-Brabant. Het bedrag van de hoofdsubsidie bedroeg voor deze 13 woningen in Kortenaken meer dan € 35.000.

De premie kan aangevraagd worden door 65-plussers voor het plaatsen van een traplift, het installeren van een een aangepaste badkamer, het plaatsen van een hellend vlak, enz. De premie bedraagt 50% van de kostprijs van de werken met een maximum van € 500 per adres.

“Met deze premie willen we voornamelijk onze oudere inwoners stimuleren om hun woning aan te passen aan hun specifieke leefsituatie. Zo kunnen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dit alles kadert in een goed huisvestingsbeleid dat wil aanzetten tot het aangepast wonen met de nodige voorzieningen, en dit in samenwerking met Hartje Hageland,” aldus schepen van wonen Niels Willems.

Inwoners die interesse hebben om hun woning aan te passen kunnen steeds contact opnemen met Hartje Hageland. Elke woensdag van 9 tot 12 uur kan je op afspraak terecht in het gemeentehuis van Kortenaken tijdens de wekelijkse zitdag.