Doorgaan naar hoofdcontent

Je staat niet alleen in Kortenaken

Het verlies van een partner doet pijn. Het OCMW van Kortenaken besliste daarom in het verleden het project 'Je staat niet alleen' in het leven te roepen. Binnen dit project worden mensen samengebracht die hun partner hebben verloren en hetzelfde hebben meegemaakt. Vanaf midden november wordt dit project opnieuw opgestart.

“Omwille van corona is het project 'Je staat niet alleen' een tijdje stilgevallen, maar vanaf 24 november starten we dit terug op” geeft schepen van Welzijn Michel Vander Velpen aan. “Tijdens zes bijeenkomsten brengt het OCMW lotgenoten samen. Ze hebben vaak dezelfde vragen en gevoelens. Uit vorige sessies weten we dat hierover praten helpt. Daarom dat we dit project terug opstarten. De deelnemers krijgen een traject volledig op hun maat aangeboden."

Na de zes bijeenkomsten wordt er tweejaarlijks een terugkomsessie georganiseerd, waarbij de deelnemers van alle trajecten elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Twee maatschappelijk assistenten van het OCMW begeleiden de bijeenkomsten en zorgen voor de praktische ondersteuning. Het traject is gratis en inschrijven is verplicht via 011 49 03 56 of socialedienst@kortenaken.be.