Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe politieke beweging in Kortenaken: KORTbij

“We voelden als cd&v-Kortenaken al langer dat Dorpspolitiek veel dichter bij de mensen staat dan de Wetstraatpolitiek. De afgelopen twee jaar hebben we dan ook gezocht hoe we daar in Kortenaken mee zouden omgaan. Nog opkomen onder de huidige nationale naam, of die naam los laten en met een nieuwe beweging starten die voor iedereen toegankelijk is” zegt burgemeester Kristof Mollu. “Ik voel dat ons beleid wel wordt gewaardeerd, dat we kortbij de mensen en verenigingen staan, … Daarom dat we een nieuwe beweging oprichten genaamd KORTbij.”

“De naam KORTbij is zo gekozen omdat dit verwijst naar Kortenaken met al haar deelgemeenten en anderzijds naar het feit dat we als bestuur graag dicht bij de mensen staan en er willen zijn voor alle inwoners van Kortenaken. De toegankelijkheid voor onze inwoners willen we laten uitstralen” geeft voorzitter Lien Vandebroeck aan.

Burgemeester Mollu: “In onze nieuwe beweging is iedereen welkom en we willen graag partij overschrijdend werken. We doen dan ook een oproep naar iedereen om deze beweging mee vorm te geven. De politieke kleur maakt dus niet uit. Momenteel hebben we een meerderheidscoalitie tussen drie partijen en de voorbije drie jaar is gebleken dat partijideologieën in de lokale politiek zelden of nooit een struikelblok zijn. Als lokale bestuurders moet je vooral kunnen samenwerken met elkaar en hard werken voor de inwoners. Dat willen we ook met onze nieuwe beweging doen en we werken dan ook hard naar een partijprogramma en lijstvorming voor 2024. Tegen begin 2023 willen we voor deze nieuwe beweging samen met enkele nieuwe mensen onze visie uitschrijven.”