Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken organiseert ontmoetingsmoment voor Oekraïense vluchtelingen

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne verblijven er verschillende Oekraïense vluchtelingen bij gastgezinnen in Kortenaken of in de collectieve opvang van de gemeente. Op woensdag 8 juni organiseerde de gemeente een ontmoetingsmoment.

Burgemeester Kristof Mollu: “Momenteel verblijven er in Kortenaken 22 Oekraïense vluchtelingen. Dit zowel in de collectieve opvanglocatie die we vanuit de gemeente hebben opgericht als bij gezinnen thuis. Om het sociaal welbevinden van de vluchtelingen te verbeteren, organiseerde het OCMW een ontmoetingsmoment voor alle Oekraïners om elkaar te leren kennen. We willen de veerkracht van deze mensen versterken en hen stimuleren om contacten te leggen.”

Met dit ontmoetingsmoment wil de gemeente haar warm hart tonen. “Deze namiddag namen we uitgebreid de tijd om te luisteren naar de verhalen van de Oekraïners. Er was een tolk aanwezig om ons bij te staan en voor de kinderen was er animatie voorzien. De afgelopen maanden hebben onze inwoners in vele vormen hun solidariteit met de Oekraïense inwoners getoond. Voor deze vrijwilligers organiseren we later ook nog een bedankmoment,” besluit burgemeester Mollu.