Doorgaan naar hoofdcontent

Vernieuwd reglement gemeentelijke uitleendienst

Lokale verenigingen en inwoners van Kortenaken kunnen al jaren een beroep doen op de gemeentelijke uitleendienst. Veiligheidsmaterialen, verkleedmaterialen, presentatie- en tentoonstellingsmaterialen worden ter beschikking gesteld ter ondersteuning van evenementen en activiteiten. De dienst vrije tijd nam de werking onder de loep en stelde een vernieuwd reglement voor aan de gemeenteraad op 22 april.

De gemeentelijke uitleendienst is toegankelijk voor alle erkende verenigingen van Kortenaken, de scholen in de gemeente, straat-, buurt- en wijkcomités die een activiteit organiseren zonder commerciële doeleinden en individuele burgers uit Kortenaken.

Griet Vandewijngaerden, schepen voor jeugd en cultuur: "Zij maken al jaren regelmatig en dankbaar gebruik van de te ontlenen materialen. We wilden deze logistieke ondersteuning blijven behouden maar dan wel met een werkbaar en administratief eenvoudig systeem. Er werd daarom beslist om af te stappen van het vroegere waarborgsysteem. Dit zorgt voor een administratieve vereenvoudiging voor zowel de dienst onthaal als voor de gebruikers van de uitleendienst. Voor verenigingen blijft het ontlenen van materialen gratis, voor particulieren wordt een kleine reservatiekost aangerekend. Deze inkomsten worden aangewend voor investeringen of opfrissing van de materialen. Bij het laattijdig terugbrengen, wordt zowel aan verenigingen als aan particulieren de reservatiekost per dag te laat, aangerekend. Zo voorkomen we dat materialen niet of laattijdig worden terug gebracht."

Materialen kunnen eenvoudig online gereserveerd worden via de website reservaties.kortenaken.be, bij de dienst onthaal op 011 58 62 62 of via uitleendienst@kortenaken.be.