Doorgaan naar hoofdcontent

Kortenaken zet extra mobiele camera in tegen sluikstorten

De strijd tegen zwerfvuil en sluikstort blijft een van de topprioriteiten voor het gemeentebestuur van Kortenaken. Om overtreders sneller te kunnen vatten, wordt nu een extra mobiele camera ingezet. Inwoners die een sluikstort opmerken, worden gevraagd dit te melden bij de milieudienst.

"Sluikstorten en zwerfvuil blijft een probleem, ook in onze gemeente. Ondanks de vele sensibiliseringsacties en het repressief optreden tegen overtreders, blijven we ermee geconfronteerd worden," aldus Griet Vandewijngaerden, schepen van milieu. Of het nu gaat om een blikje dat wordt weggegooid tijdens een fietstocht of zakken vol afval, het opruimen van zwerfvuil en sluikstort kost de gemeente handenvol geld. "We kunnen gelukkig ook een beroep doen op de vele Mooimakers in onze gemeente. Zij helpen vrijwillig mee om Kortenaken proper te houden."

In deze strijd worden een aantal vaste camera's ingezet en sinds kort ook een tweede mobiele camera. "Deze camera's kunnen we verplaatsen tussen de locaties waar er regelmatig gesluikstort wordt. We roepen daarvoor de hulp in van onze Mooimakers en alle andere inwoners. Ken jij een locatie waar dikwijls sluikstort te vinden is? Geef dit dan door aan de gemeentelijke diensten zodat we de daders samen kunnen vatten," besluit schepen Vandewijngaerden. Meldingen kunnen worden doorgegeven via de milieudienst op het nummer 011 58 62 65 of milieu@kortenaken.be.