Doorgaan naar hoofdcontent

Krawatenstraat krijgt grondig onderhoud

Vanaf de week van 12 april worden er onderhoudswerken uitgevoerd op de Krawatenstraat. De hinder voor het verkeer blijft beperkt.

“Ondanks een verhoging van het budget voor wegenwerken in ons meerjarenplan, kunnen we helaas niet alle wegen volledig vernieuwen. Wanneer er geen grote rioleringswerken zijn gepland, zijn we daarom aangewezen op onderhoudswerken” geeft schepen van Openbare Werken Kristof Mollu aan. “Daarom worden er regelmatig betonvakken vernieuwd, worden betonvakken opgeperst, worden asfaltlagen vernieuwd of worden er slemwerken uitgevoerd zodat er een nieuwe dunne toplaag is. Per straat wordt er geoordeeld welke techniek het beste is zodat de levensduur van een weg wordt vergroot.”

Op de Krawatenstraat worden eerst de slechtste betonvakken vervangen met snel uithardende beton. Hiervoor wordt er gebruikgemaakt van beurtelings verkeer en op sommige locaties wordt er gewerkt met tijdelijke verkeerslichten. De toegang naar de Borgveldstraat wordt wel onderbroken. Hiervoor wordt gedurende één week een omleiding voorzien. Vervolgens zal een gespecialiseerde firma de Krawatenstraat vanaf de brug over de Velpe tot aan het kruispunt met de Lapstraat fijnfrezen. Deze freeswerken duren ongeveer een week en zullen gepaard gaan met heel wat stof. De aannemer zal voldoende water gebruiken zodat het stof snel gaat liggen en er wordt ook regelmatig geborsteld. Nadien worden de voegen opnieuw gevuld en worden er opnieuw markeringen aangebracht.

“De werken hebben een beperkte hinder op het doorgaande verkeer. Na afloop van de werken is het profiel van de straat gecorrigeerd waardoor alle betonplaten opnieuw op hetzelfde niveau komen te liggen. Hierdoor nemen de trillingen en de geluidshinder af. Het uitzicht van de Krawatenstraat zal dan hetzelfde zijn als dat van de Schansstraat waar deze techniek in 2020 ook succesvol werd toegepast,” besluit schepen Mollu.